Sure-Seal EPDM met Pre-tape op plat dak in Mechelen: De Nekker

Sure-Seal EPDM met Pre-tape op plat dak in Mechelen: De Nekker

Op het platte dak van het sportcentrum van het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker in Mechelen ligt Sure-Seal EPDM van I.R.S-Btech. Een renovatie met EPDM op twee dakvlakken met een totale oppervlakte van maar liefst 3200 m2.

Sure-Seal-EPDM op plat dak in Mechelen De Nekker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het bestaande gebouw werd een nieuw deel aangebouwd dat dienst doet als kantoorruimte en waar zich ook de kleedkamers bevinden. Voor dakdichtingsbedrijf Landuyt J BVBA Platte Daken uit Sijsele aan de slag ging met onze Sure-Seal EPDM, bracht hij op de geprofileerde staalplaat een PE-folie als dampscherm aan. Daarbovenop werd er PIR-isolatie 16 cm mechanisch bevestigd. De laatste stap in deze dakopbouw was het verkleven van de Sure-Seal EPDM 1,5 mm met Sprayfix spuitcontactlijm, eveneens een I.R.S-Btech product. 

 

Sure-Seal EPDM op plat dak in Mechelen DE Nekker

 

De kenmerken van Sure-Seal EPDM Pre-tape

Carlisle Sure-Seal EPDM werd door de architect voorgeschreven omwille van zijn uitstekende kwaliteit en zijn duurzaamheid. Deze EPDM-rubber is verkrijgbaar in grote en brede rollen tot 15,25 m breed en 30,5 m of 61 m lang. De Pre-tape, een vooraf in de fabriek geplaatste nadentape, zorgt ervoor dat u tot 70 % sneller werkt. Kortere plaatsingstijden, snellere resultaten en 100 % efficiënt! Bovendien is Sure-Seal EPDM  sterk uv- en ozonbestendig, zeer milieuvriendelijk en reycleerbaar. En, zoals altijd wordt EPDM van I.R.S-Btech geplaatst zonder vlam op het dak, er is dus geen brandgevaar bij het plaatsen. De verwachte levensduur van minstens 50 jaar en een elasticiteit van 400 % sluiten dit rijtje met Sure-Seal EPDM eigenschappen af.

 

 

 

 

EPDM-stroken van I.R.S-Btech

Naast het gebruik van Sure-Seal EPDM werden ook EPDM-stroken gebruikt als waterkering tussen het nieuwe gedeelte en het bestaande gebouw. EPDM-stroken zijn licht in gewicht en snel en eenvoudig aan te brengen in lange banen. Ze zorgen voor een duurzame afdichting en beschikken, net zoals de Sure-Seal EPDM, over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, uv-straling en ozon. U kunt ze gebruiken in zowel renovatie als nieuwbouw.

Sure-Seal-EPDM op plat dak in Mechelen De Nekker

 

Een vlotte regenwaterafvoer

Voor een snelle en goede afvoer van het regenwater gebruikte de dakwerker onze PE-tapbuis. Deze PE-tapbuis beschikt over een aansluitslabbe die 100 % compatibel is met het gebruikte dakrubber en dus snel en veilig verwerkbaar is.

 

De renovatie van dit dak is alvast geslaagd. Sportliefhebbers zullen vanaf nu hun hartje kunnen ophalen in een sporthal met een spiksplinternieuw Sure-Seal EPDM-dak. 100 % sportplezier. 100 % waterdicht.

 

Wenst u meer informatie over Sure-Seal-EPDM van I.R.S-Btech? Neem dan snel een kijkje op onze Sure-Seal website, mail ons uw vragen via info@irs-btech.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Sure-Seal-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Sure-Seal-EPDM opleidingen! Schrijf u snel in! 

 

Projectdetails

Bouwheer

Provincie Antwerpen

Architect

Licence to Build, architects & engineers bvba (Lennik)

Aannemer

Alpas NV (Dendermonde)

Dakwerker

Landuyt J BVBA Platte Daken (Sijsele)

Type EPDM

Sure-Seal Pre-tape 1,5 mm

Type gebouw

Sporthal

Plaats van de werf

Mechelen

Grootte van de werf

2600 m2 (bestaand gebouw) + 600 m2 nieuwe aanbouw (kantoren + kleedkamers)

Type isolatie

PIR

Opleveringsdatum

December 2017